| Autor |
Wiadomość |
Informacje
Twoja specjalizacja: Grafika
Dołączył 395 dni temu Posty: 1,532 Postów dziennie: 3,88 Piwa: 417/173 Skąd: Gliwice Nr Użytkownika: 441 Status: 
Stanowisko: V.I.P
|
#16 Wysłany: 2012-02-22, 21:42
Moje imię: Rafał
Jakiego programu używasz?: GIMP |
|
|
Spis modyfikacje odnalezionych, z których będę korzystał (małe i większe - ten spis to tylko mała część wszystkich). Czekam na dalsze propozycje z waszej strony.
Do stworzenia.
Panel gracza
Innowacyjny album zdjęć dla użytkownika + wraz z regulaminem dodawania zdjęć.
Dwie stworzone modyfikacje zabezpieczające - inne niż gdzie indziej, mocniejsze zabezpieczenia.
Nowy wygląd profilu - ogólnie.
Stworzone, do wgrania.
Cash-Mod
Beer-Mod
Domyślny avatar
PW info MK
Nowy wygląd profilu w temacie
Pani reklama
Graficzny status online, offline
Tag [img] w shoutboxie
Dodanie tagu [youtube]
Nowe uśmieszki
Na razie tyle, proszę o więcej propozycji, każdą rozpatrzę.
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Anonimowy
Wojownik

Informacje
Twoja specjalizacja: Inne
Dołączył 226 dni temu Posty: 830 Postów dziennie: 3,67 Piwa: 101/36 Skąd: Pomorze. Nr Użytkownika: 1933 Status: 
Stanowisko: Bywalec
|
#17 Wysłany: 2012-02-22, 21:54
Twoje forum: localhost
|
|
Nowy sposób naliczania ilości postów. Tak jak np. na cmsszablony jest to w postaci rangi to na naszym forum byłby obok nicku Creeper i ciemniał odpowiednio co ilości postów, albo jaśniał i przy osobach gdzie posty przekroczyłby pewną ilość postów wybuch naszego creepera. Można byłoby też wybrać odpowedniego mob'a na naszą maskotkę, tak jak ma np. ohi
|
|

|
|
|
|
 |
Informacje
Dołączył 137 dni temu Posty: 425 Postów dziennie: 3,13 Piwa: 33/65 Nr Użytkownika: 3706 Status: 
|
#18 Wysłany: 2012-02-22, 21:58
|
|
|
Hmm, no nie wiem? Np. modyfikacja statystyk top 5, avatar autora ostatniego postu.
|
|

200 postów - 07.02.2012
400 postów - 10.03.2012 |
|
|
|
 |
Informacje
Dołączył 395 dni temu Posty: 1,532 Postów dziennie: 3,88 Piwa: 417/173 Skąd: Gliwice Nr Użytkownika: 441 Status: 
|
#19 Wysłany: 2012-02-22, 22:07
|
|
Nowe naliczanie postów... hmm...
Pomysł nie jest zły, tylko bym musiał to dokładnie zaprojektować, jak to sobie Profesjonalista wyobraziłeś? Chciałbym szczegółowy opis. Efekt eksplodującego creepera mnie zachwyca, tak co jakąś ilość postów, zmienia się "ikonka" (?) - jakby takie w spowolnieniu wybuchanie. Na końcu przy osiągnięciu np. 500 postów, creeper już wybuchł i dookoła troszeczkę krwi - jakoś tak to sobie wyobrażam, chociaż mam jeszcze inny pomysł, zaraz go przedstawię, na samym końcu postu.
Powiadasz jakiegoś moba na maskotkę forum, interesujące - jedynie aby coś było naszą maskotką to należałoby to zrobić również po swojemu, a dokładniej, aby ta maskotka była uniwersalna, tylko nasza, wykonana dla naszego forum. Być może poproszę koleżankę z klasy o wykonanie czegoś takiego, jej przykładowe prace znajdziecie na: http://xylena.deviantart.com/
IceCube, taka modyfikacja nie jest zła - raczej pozytywnie. Avatar autora ostatniego postu odpada, nie dziękuję.
Wracając do tego efektu naliczania postów, można zrobić tak, że przy wyglądzie profilu w tematach, zrobić tak, wszystko będzie wyśrodkowane z lewej strony (tej tabelce gdzie avek , nick itd.) Wpierw na samej górze będzie nick, niżej online/offline, niżej puste miejsce (taki enter) później avatar, później kilka informacji co do profilu i na końcu 50x150 - coś takiego, nasza maskotka z efektem wybuchania, to znaczy do 100 postów jest cały creeper, od 100-200 lekko się już roszarpał itd. Ten efekt byłby naprawdę fajny.
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Privo
DeeJay and Programmer

Informacje
Wiek: 16 Dołączył 195 dni temu Posty: 243 Postów dziennie: 1,25 Piwa: 27/27 Skąd: Bydgoszcz Nr Użytkownika: 2383 Status: 
|
#20 Wysłany: 2012-02-22, 23:07
Moje imię: Daniel |
|
|
WuZeet, moge popracowac nad moim CMSem i zobaczymy. Ty bys robil forum, a ja moze portal z Twoimi opcjami + zrobilbym rejestracje od razu tu i tu. Ale nie wiem, zalezy od Ciebie + ile czasu na to bym mial. Portal ma cala gotowa podstawke (system dzialania) wystarczy dolozyc dane skrypty typu album. Ale i tak przerobki bede robil na wieksze zabezpieczenia i funkcjonalnosc postawie tez. ; )
|
|

Jestem okrutny, ale za to pomocny - prawda boli, ale jak Wam wytknę błąd zapamiętacie go i nie powtórzycie. ; ] |
|
|
|
 |
Informacje
|
#21 Wysłany: 2012-02-22, 23:09
|
|
Privo, opisz mi dokładnie jakby to miało wyglądać, to jakaś współpraca tak jakby? Wynagrodzenie za to? Zapraszam na pw.
Od reszty czekam na dalsze propozycje dot. forum.
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Anonimowy
Wojownik

Informacje
Dołączył 226 dni temu Posty: 830 Postów dziennie: 3,67 Piwa: 101/36 Skąd: Pomorze. Nr Użytkownika: 1933 Status: 
|
#22 Wysłany: 2012-02-23, 09:13
|
|
No fajnie, fajnie. Przydałby się taki "nasz" creeper, czyli właśnie przerobiony, fajnie jakby ta koleżanka coś wymodziła Pomysł z umieszczeniem creepera na dole, całkiem fajny. Trzebaby było creepera w stopklatki ująć i odpowiednie fazy wybuchu i pompowania się przedstawić za pomocą takich rang
|
|

|
|
|
|
 |
Użytkownik
O.S.T.Ry
BANNED! Profesionalny.

Informacje
Wiek: 15 Dołączył 243 dni temu Posty: 691 Postów dziennie: 2,84 Piwa: 49/90 Skąd: Pomorze Nr Użytkownika: 1737 Status: 
|
|
|
|
 |
Informacje
|
#24 Wysłany: 2012-02-23, 17:52
|
|
Kolejne małe podsumowanie.
Do stworzenia (modyfikacje, cms, grafika):
Layout portalu i forum.
Layout poszczególnych podstron, między innymi kokpit gracza, album zdjęć.
Portal - który użyty będzie dopiero gdy dostanę serwer, a to nie wcześniej niż miesiąc od startu forum, minimum ten czas musi upłynąć.
Kokpit gracza.
Album zdjęć dla użytkowników/graczy.
Kilka modyfikacji zabezpieczających skrypt i nie tylko.
Nowy wygląd profilu.
Nowy wygląd profilu w tematach.
Nowe naliczanie postów, zamiast rang klatkowany wybuchający creeper, zmieniający klatki co daną ilość postów.
Graficzny status online/offline - własna grafika.
Modyfikacje już stworzone, do zainstalowania.
Cash-Mod.
Beer-Mod.
Domyślny avatar.
PW info MK.
Pani reklama.
Tag [img] w shoutboxie.
Dodanie tagu [youtube].
Nowe uśmieszki.
Czekam na jeszcze więcej propozycji.
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Anonimowy
Wojownik

Informacje
|
#25 Wysłany: 2012-02-23, 19:07
|
|
Co sądzisz aby piwa zamienić na głód? W sensie aby to było coś podobnego do zaspokajania głodu w mc
|
|

|
|
|
|
 |
Użytkownik
Daniel
BANNED!

Informacje
Dołączył 96 dni temu Posty: 190 Postów dziennie: 2 Piwa: 26/40 Nr Użytkownika: 4796 Status: 
|
#26 Wysłany: 2012-02-23, 19:18
|
|
|
Głód jest całkiem dobrym pomysłem - za!
|
|
|
|
|
 |
Informacje
|
#27 Wysłany: 2012-02-23, 19:31
|
|
Głód - w jakim sensie? Coś takiego?:
Ikonka PIWO zamieniamy na ikonkę z np. upieczonym mięskiem i napis na tej ikonce macie jakieś propozycje? HP? Tekst typu, że trzeba postawić piwo aby zobaczyć tę wiadomość zamienimy na Aby przeczytać tę wiadomość, pomóż głodnemu. czy coś w ten deseń - dajcie pomysł. Po kliknięciu w tę ikonę wyświetla nam się czy na pewno chcesz uzdrowić tego użytkownika - bądź chcesz mu pomóc.
Dajcie propozycje do tego.
Cholernie trudno będzie mi to ogarnąć więc w między czasie będę szukał ogarniętego, znanego mi już użytkownika, do pomocy. Sporo tych modyfikacji będzie.
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Anonimowy
Wojownik

Informacje
|
#28 Wysłany: 2012-02-23, 19:56
|
|
Jak chcesz to przy wgrywaniu modyfikacji mogę Ci pomoc, ale nie napiszę ci żadnych bo php nie umiem No właśnie o coś takiego mi chodziło. I może się powoli uzupełniać taki pasek zdrowia. Tak jak ma wiaderko tylko u nas taki paseczek głodu
|
|

|
|
|
|
 |
Informacje
Twoja specjalizacja: Kodowanie i Grafika
Dołączył 241 dni temu Posty: 354 Postów dziennie: 1,47 Piwa: 259/73 Skąd: Szczytno Nr Użytkownika: 1759 Status: 
|
#29 Wysłany: 2012-02-23, 20:07
Twoje forum: m4c13k.boo.pl
Moje imię: Maciek
Jakiego programu używasz?: Photoshop |
|
|
WuZeet, można przerobić beermod'a nie na hp, ale na jedzenie
|
|

|
|
|
|
 |
Użytkownik
Anonimowy
Wojownik

Informacje
|
#30 Wysłany: 2012-02-23, 21:15
|
|
M4c13K, głód=jedzenie. Mówimy o tym samym
|
|

|
|
|
|
 |
Użytkownik
Reklama
Wykup tutaj reklamę!
Informacje
Twoja specjalizacja: Reklama i Makreting
Dolączył: 09 Lis 2010
Nr Użytkownika: 0
Status: 
|
|
Użytkownik
Administrator Pilnuje porządku
Informacje
Twoja specjalizacja: Zamykanie
Dolączył: 09 Lis 2010
Nr Użytkownika: 0
Status:
|
Wysłany: 2012-02-25, 21:36 AUTOZAMYKACZ
Wiadomość wygenerowana automatycznie
Ten temat został zamknięty przez: Kreviq
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Board Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Wersja forum GSM Wersja skryptu: 1.12.6 © Copyright 2010 - by CMSszablony.pl Administrator nie może ponieść konsekwencji za to co użytkownicy wstawiają, lub czynią na stronie. Kopiowanie elementów szablonu surowo zabronione.
|