| Autor |
Wiadomość |
Informacje
Twoja specjalizacja: Kodowanie
Wiek: 17 Dołączył 230 dni temu Posty: 85 Postów dziennie: 0,37 Piwa: 1/17 Skąd: się biorą dzieci? Nr Użytkownika: 1867 Status: 
|
#1 Wysłany: 2012-02-01, 14:43 Layout (co gdzie i jak ?!)
Twoje forum: ---
Moje imię: Michał
Jakiego programu używasz?: GIMP |
|
|
Witam,mam kilka pytań co do robienia LAYOUT :
1. Czy jak robię LAY to jak dodam np. napis to muszę już go zapisać,potem znowu dodam jakiś obrazek i muszę znowu zapisać ?
2.Jak robię lay to zapisuje go np. w typie .xcf (w GIMPie) a potem jeśli chce komuś go pokazać to zapisuję go jako .png ?
3. Dajcie trochę info jak mniej więcej i od czego zaczyna się robić taki LAY ?
Za każde odpowiedzi na pytania lecą PIWKA
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Sn4Q
Lubię pomagać

Informacje
Twoja specjalizacja: Kodowanie i Grafika
Wiek: 18 Dołączył 297 dni temu Posty: 541 Postów dziennie: 1,83 Piwa: 110/50 Skąd: Płoty Nr Użytkownika: 1221 Status: 
Stanowisko: Grafik
|
#2 Wysłany: 2012-02-01, 14:48
Twoje forum: Brak
Moje imię: Dawid |
|
|
Michcla napisał/a 1. Czy jak robię LAY to jak dodam np. napis to muszę już go zapisać,potem znowu dodam jakiś obrazek i muszę znowu zapisać ?
Tak jest chyba najbezpieczniej. Nigdy nie wiesz kiedy np. zabraknie prądu
Michcla napisał/a 2.Jak robię lay to zapisuje go np. w typie .xcf (w GIMPie) a potem jeśli chce komuś go pokazać to zapisuję go jako .png ?
.PSD czy .xcf to jest dla koderów lub dla Cb do poprawek itp. A .png to jeśli chcesz komuś pokazać swoją pracę
|
|

|
|
|
|
 |
Użytkownik
Szaibot
Shooter

Informacje
Twoja specjalizacja: Kodowanie i Grafika
Wiek: 15 Dołączył 409 dni temu Posty: 232 Postów dziennie: 0,57 Piwa: 4/91 Skąd: Tczew Nr Użytkownika: 328 Status: 
|
#3 Wysłany: 2012-02-01, 14:50
Twoje forum: http://goldshoot.eu
Moje imię: Artur
Jakiego programu używasz?: Photoshop |
|
|
1.Nie nie musisz go zapisywać od tego są warstwy,które możesz usunąć jak coś ci nie wyjdzie.
2.Możesz użyć również takiego sposobu,ale radzę zapisywać na .psd ponieważ więcej grafików i koderów ten program posiada.
3.Zaczynaj według mnie od prostych lay np. wzoruj się nad jakimś lay z tego forum nie musi być to od razu jakieś arcydzieło.Polecam na początek przerabiać graficznie style oraz ćwiczyć efekty.
Może informacji nie sporo ale coś jest.
|
|

Wbijać 178.19.107.42:27015 DiabloMod Nowe klasy,moce
Wejdz i zobacz Sam ! |
|
|
|
 |
Użytkownik
Czerwion
Powoli do przodu

Informacje
Twoja specjalizacja: Grafika
Wiek: 17 Dołączył 349 dni temu Posty: 303 Postów dziennie: 0,87 Piwa: 10/102 Skąd: Pszczyna Nr Użytkownika: 749 Status: 
|
#4 Wysłany: 2012-02-09, 23:13
Twoje forum: Cekcyn-Web.pl
Moje imię: Kamil |
|
|
Szukaj i cwicz na poradnikach, videotutotrialach, z nich dowiesz sie podstaw o efektach itp.Na poczatek proponowalbym przerobki psd lub xcf layow z neta
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Ignore6666
BANNED!

Informacje
Dołączył 121 dni temu Posty: 945 Postów dziennie: 7,88 Piwa: 160/1 Skąd: Wrocław Nr Użytkownika: 4100 Status: 
|
#5 Wysłany: 2012-02-09, 23:15
|
|
|
Michcla napisał/a Dajcie trochę info jak mniej więcej i od czego zaczyna się robić taki LAY ?
Zacznij od nauczenia się efektów, a potem sie wzoruj - tutoriale!
Michcla napisał/a ak robię lay to zapisuje go np. w typie .xcf (w GIMPie) a potem jeśli chce komuś go pokazać to zapisuję go jako .png ?
Tak najpierw zapisujesz jako .XCF, a potem zapisujesz jako .PNG abyś miał dwa pliki. Aby komuś pokazać wysyłasz .PNG, a .XCF jest od warstw i tworzenia całego layoutu.
|
|
|
|
|
 |
Użytkownik
Reklama
Wykup tutaj reklamę!
Informacje
Twoja specjalizacja: Reklama i Makreting
Dolączył: 09 Lis 2010
Nr Użytkownika: 0
Status: 
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Board Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Wersja forum GSM Wersja skryptu: 1.12.6 © Copyright 2010 - by CMSszablony.pl Administrator nie może ponieść konsekwencji za to co użytkownicy wstawiają, lub czynią na stronie. Kopiowanie elementów szablonu surowo zabronione.
|